گفتوگو با آهنگسازی که معرفی چهرههای جدید در خوانندگی و نوازندگی را رسالت خود میداند
علی قمصری: به هنر دور از اسمسالاری و چهرهسالاری نگاه میکنم
موسیقی ما - «علی قمصری» این روزها با تجربهای جدید روی صحنه است: «شطرنج» که در آن از هنرهای نمایشی و دیگر هنرها نیز برای اولین بار بهره برده است؛ اگرچه خود میگوید پیش از این دو سالِ قبل در کنسرتی که در پارلمان اروپا به همراه «لوسین خاچاتوریان» به اجرای پرفورمنس پرداخته است. «شطرنج» با نگاهی فلسفی به زوال روابط عاطفی میان انسانها میپردازد و میتوان گفت مهمترین دغدغهاش تضاد میان سیاهی و سپیدی بر فاصله است. شطرنج (شطِّ رنج) نوشته احسان افشاری ترکیبی از شعر و نثر، و در تکاپوی جبر و اختیار تلاش دارد ذهن مخاطب را به چالشی ملودیک فراخواند. در این اثر نمایشی که آهنگسازی آن را علی قمصری به انجام رسانده است؛ با همآوايى بهادر صحت، هاله سيفىزاده، حسين پيرحياتى، مارال قمى اجرا میشود و سارا رسولزاده و حامد شفيعخواه نقشآفرينى خواهند کرد. گفتوگوی ما با «علی قمصری» را میخوانید:
- به نظر میرسد «شطرنج» در پروندهی کاری شما، تجربهای جدید به حساب میآید؛ این اولین بار است که ما ترکیبی از موسیقی و نمایش را در کارهایتان میبینیم، ابتدا دراینباره توضیح میدهید که این اثر چگونه شکل گرفت؟
- روی نقش آقای افشاری در این اثر تاکید دارید.
- شما یک آهنگساز هستید و طبیعتا موسیقی دغدغهی اصلیتان، بنابراین لابد نمیتوان انتظارِ همنشینی برابر تئاتر با موسیقی را داشت.
- بگذارید سوال را به شکلِ دیگری مطرح کنم؛ آهنگساز به هر حال همواره با موسیقیاش حرف خودش را بیان میکند؛ با این اوصاف چه نیازی به همراهی با هنرِ دیگری است. کاری به سبقهی طولانی این تجربیات ندارم؛ منظورم این است که شما در این باره توضیح میدهید که چه اتفاقی شما را به ضرورتِ انجامِ این کار واداشت؟
- شطرنج تا اینجای کار برای خودتان چطور بوده است؟
- شطرنج، شطِ رنج هم نوشته شد. به نظر میرسد به بازی با اسمها علاقه دارید؛ مثل درصط.
- دربارهی شطرنج نکتهای ناگفته نمانده است.
- آقای قمصری به نظر میرسد شما در فعالیتهای حرفهایتان یک روند معکوس در همکاری با خوانندگان داشتهاید؛ آثار اولیهتان با خوانندگانی چون همایون شجریان، علیرضا قربانی و محمد معتمدی همراه بود و در این سالها بیشتر با صداهای جدید و ناشناخته کار کردهاید. چرا؟
- یعنی یک جور مبارزهی مدنیِ علی قمصری برای روندِ موجود.
- اما حمایت از خوانندگان زن را سالهاست که در برنامهتان دارید؟
- اگر قرار باشد بدون قید و شرط با خوانندهای کار کنید، چه کسی خواهد بود؟
- آقای قمصری این روزها در موسیقیتان محافظهکارتر از گذشته نشدهاید؟
- شاید منظورم استفاده از سازی مثل گیتار است.
- شما از امضا کنندگان نامهی آقای ترابی بودید، دلیل حمایتتان را از ایشان میگویید؟
- چرا منتقدان به دعوت آقای فخرالدینی پاسخ ندادند؟
منبع:
اختصاصی موسیقی ما
تاریخ انتشار : چهارشنبه 12 اردیبهشت 1397 - 16:27
دیدگاهها
خیلی خوبه که جناب قمصری به این نتیجه رسیدند البته ابتدای راه خودشان به واسطه ی چهره سالاری مطرح شدند. ولی تمامی اهالی موسیقی روزی چوب چهره سالاری به خصوص خواننده سالاری را خواهند خورد یا به آن تن می دهند و این تبعیض را می پذیرند و کلا می شوند برده ای در خدمت آن چهره ی پوشالی و یا به خود آمده و قید این چهره های پوشالی و پهلوان پنبه را می زنند و به مسیر هنری خود به صورت مستقل ادامه می دهند.
احسنت به این طرز تفکر.بسیار عالی.موفق باشید
ناتوانی خودش رو در ساختن ملودی های زیبا پشت ملودی های شلوغ و پلوغ با نواوری های نازیبا و پایه های لنگ مخفی میکنه؛
باعث افتخارن ایشون. کاش همه هنرمندان دست یاری داشتند
اینها همون گروه موسیقی تئاتر شیرهای خان بابا سلطنه نیستند؟!! اونجا که خوب بودن
وای ??
درود بر ایشون
چه عجب
این همش ژست الکیه بزار سن تو دورقمی بشه بعد بگو به نظرمن
افزودن یک دیدگاه جدید