برنامه یاد بعضی نفرات
 
ترانه سرای قطعه «سنگ صبور» در گفتگو با سایت «موسیقی ما» عنوان کرد؛
امیر ارجینی: اتفاقات برخی جلسات هفتگی شعر به یک شو تبدیل شده است و کارگاه ترانه نیستند
موسیقی ما – جلسات کارگاه ترانه «امیر ارجینی» در فصل پاییز برگزار خواهد شد و فرهنگسرای «نیاوران» میزبان این برنامه است. «پدرام کشتکار» و «بابک مافی»  در طول دوره مهمان این کارگاه هستند. در پایان دوره هم قرار است ترانه های برگزیده برای آهنگسازی به این موزیسین ها سپرده شود. به این بهانه دقایقی را با امیر ارجینی گپ زدیم و او جزئیات کارگاه ترانه خود را عنوان کرد. او همچنین در خلال گفتگو با سایت «موسیقی ما» نظرات خود پیرامون سایر کارگاههای ترانه که این روزها برگزار می شود را عنوان کرد:
 
  • *کمی درباره کلیت جلسات کارگاه ترانه که قرار است برگزار کنید برای ما بگویید.
کسانی که در کارگاه ترانه ثبت نام می کنند اگر مبتدی باشند و اثری تا کنون از خود ارائه نکرده باشند می توانند آموزش را از پایه آغاز کنند. کسانی هم که فعالیت بیشتری دارند می توانند آثار خود را به ما ارائه کنند تا تعیین سطح انجام دهیم. در اصل برخورد ما با هر هنرجو در کارگاه ترانه به نیاز او بستگی دارد. برخی مشکل وزن و قافیه یا برخی هم مشکلات فنی ترانه را دارند. بعضی ها هم این نکات را می دانند ولی نسبت به برخی اتفاقاتی که باید در ترانه آنها رقم بخورد اطلاعی ندارند. همچنین نحوه نوشتن ترانه روی ملودی را به دوستان آموزش می دهیم و برای سهولت این امر از «پدرام کشتکار» و «بابک مافی» دعوت کرده ایم. این دو چهره سرشناس آهنگسازی و تنظیم همراه ما خواهند بود تا پیرامون مقوله تلفیق ترانه و موسیقی و خصوصیات ترانه هایی که روی ملودی نوشته می شود بحث کنیم. خود من هم می توانم درباره این مساله صحبت کنم اما از دو آهنگساز و تنظیم کننده دعوت به عمل آورده ایم تا مباحث تخصصی تر باشد.
 
  • *با توجه به این نحوه تفکیک هنرجوها فکر کنم که چهار یا پنج کلاس متفاوت داشته باشید. درست است؟
خیر. اگر هنرجوها با همدیگر اختلاف زیادی داشته باشند نهایتا دو کلاس خواهیم داشت. برخی از دوستان هیچ اطلاعی از ترانه ندارند که مبتدی خواهند بود. برخی هم با توجه به مطالعات و فعالیت های گذشته خود، تجربیاتی را کسب کرده اند. برخی نکات ترانه، تجربی است و با خواندن کسب نمی شود. من یا سایر دوستان ترانه سرا برخی مسائل را تجربه کرده ایم و به کار ما بسیار کمک کرده است. شاید پنجاه درصد موفقیت ترانه سرا با تجربه او ارتباط داشته باشد. قصه ترانه با سایر ژانرهای و قالب های شعر تفاوت دارد. در قالب های دیگر می گویند که حتما باید الهام وجود داشته باشد و ما در ترانه هم این موضوع را داریم اما نه آنقدر که در غزل باید باشد. متاسفانه یکی دیگر از مشکلات این است که تعریف ترانه هم اشتباه است. یک پکیجی متشکل از آهنگساز ، ترانه سرا، خواننده و تنظیم کننده و... داریم که بعضی از مخاطبان به اشتباه می گویند که می خواهم ترانه گوش بدهم. هنرجوهای عزیز می توانند در این کارگاه تجربیات لازم را کسب کنند و اشتباهات متداول آنها هم برطرف می شود.
 
  • *این کارگاه شامل چند جلسه خواهد بود؟
قصد داریم که ده الی دوازده جلسه داشته باشیم و یک ترم به این شکل در فرهنگسرای «نیاوران» داریم. پس از پایان جلسات بازخوردها و شرایط را بررسی می کنیم و در صورت امکان مراحل آینده را هم پیگیری می کنیم. من عقیده دارم که اتفاقات برخی جلسات هفتگی شعر به یک شو تبدیل شده است و کارگاه ترانه و شعر نیستند. تمامی جلسات اینگونه نیست اما بیشتر اتفاقات یک شو یا دورهمی هفتگی است. در برخی جلسات هم نقد و کارشناسی اتفاق می افتد و نکات خوبی عنوان می شود. وظیفه کارگاه فقط نقد و بررسی است و از کسی تعریف نمی کنیم و نمایشی نخواهیم داشت. هدف ما این است که در پایان دوره حداقل یک یا دو نفر را معرفی کنیم و بگوییم که ترانه های این افراد خوب است و استعدادی هستند که می توانند موفق باشند.
 
  • *این روزها تقریبا تمامی ترانه سراهای مطرح نسبت به برگزاری کارگاه ترانه اقدام می کنند. به نظر شما این مساله به نفع ترانه و موسیقی است؟
الان در فضاهای مجازی افراد زیادی داریم که در قسمت شغل خود نوشته اند که در ترانه سرا کار می کنند و شاید ده هزار ترانه سرا داریم! آنقدر علاقه مند به ترانه سرایی زیاد است که برگزاری این کارگاهها کشش دارد. حال آنکه کیفیت و تاثیرگذاری این کارگاهها به چه صورت است باید توسط سایر کارشناسان و از بیرون بررسی شود. ترانه نسبت به سایر قالب های شعری جذابیت بیشتر و البته جنبه مادی دارد. به همین دلیل علاقه مندان زیادی وجود دارد و با توجه به این موضوع به نظر من هر قدر کارگاه ترانه توسط دوستان هم ترانه برگزار شود بسیار مفید است. این کار باید در حوزه موسیقی هم انجام شود ولی نمی دانم چرا دوستان موزیسین به شکل متمرکز این کار را انجام نمی دهند. به عنوان مثال یک گیتاریست موفق به چه دلیل کلاس های مستمر برگزار نمی کند تا بتواند چهار نفر جدید را به مارکت معرفی کند.
 
  • *طی چند سال گذشته چهره های انگشت شماری از طریق کارگاههای ترانه به مارکت موسیقی معرفی شده اند. آیا شما هم همین روال را دنبال می کنید یا می توانید به ما قول بدهید که کارگاه ترانه ای که برگزار می کنید خروجی خوبی داشته باشد؟
تمام تلاش من این است در غیر اینصورت این برنامه بهره مادی ندارد و اگر بخواهم یک روز کاری را به فرهنگسرای نیاوران بروم و خروجی نداشته باشم، خودم راضی نخواهم بود. در تمام محیط های آموزشی بیست درصد فرد آموزش دهنده یا استاد تاثیرگذار است. هشتاد درصد تاثیر به فردی که قصد یادگیری دارد باز می گردد. در کارگاه ترانه هم اینگونه است. از بچه هایی که ثبت نام می کنند می خواهم که کتاب بخوانند و بنویسند. نکاتی که باید عنوان شود را حتما بیان می کنم ولی بالاخره باید پیگیری از سوی عزیزان هم وجود داشته باشد. من در یک دوره به جلسات هفتگی شعر رفتم ولی اگر مطالعات لازم را نداشتم مطمئنا نمی توانستم موفق باشم. اگر از اغلب دوستان همکار هم سوال کنید متوجه می شوید که آن عزیزان هم یک روز در جلسه ترانه بودند و سایر روزهای هفته را کتاب خوانده اند و فیلم خوب دیده اند. مسائل زیادی دست به دست هم می دهند تا فکر ساخته شود و بتوانید یک اثر خوب خلق کنید. این نکات را در کارگاه متذکر می شوم تا بچه ها کتاب خوب بخوانند، فیلم خوب ببینند و موسیقی خوب گوش کنند تا بتوانند موفق باشند. ترانه ما در این روزها به دانستن وزن و قافیه احتیاج ندارد زیرا هر انسانی اگر در این موضوع کار کند می تواند یاد بگیرد. معضل ترانه ما سوژه های متفاوت و نوشتن متفاوت است. فقط با دانستن وزن و قافیه شاید بتوانند وارد مارکت ترانه بشوند ولی خیلی زود هم کنار می روند. نهایتا این نکته را عنوان می کنم که ترانه های خوب کارگاه که قابلیت اجرا داشته باشند را به پدرام کشتکار و بابک مافی می سپاریم. این امر برای هنرجوهای خوب کارگاه یک تشویق و پله اول خواهد بود تا انگیزه آنها بیشتر شود.
منبع: 
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : جمعه 16 آبان 1393 - 22:32

دیدگاه‌ها

شنبه 17 آبان 1393 - 13:20

خیلی دلم براترانه هایی که واسه چاووشی می گفت تنگ شده هرچند صفا هم کاراش فوق العادس

یکشنبه 18 آبان 1393 - 09:12
Ali Saaaaaaaaaa ( I My Self am The 13 ) من خود آن سیزدهم )

آره خداییش. ترکیب ارجینی و صفا میشه شاهکار حریص. شعرای ارجینی کارای تاثیر گذاری میشد معمولا
البته پاروی بی قایق هم عالیه

37.98.77.102
چهارشنبه 21 آبان 1393 - 12:51

رفیق روزهای خوب...رفیق خوب روزها...

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود امیر ارجینی: اتفاقات برخی جلسات هفتگی شعر به یک شو تبدیل شده است و کارگاه ترانه نیستند | موسیقی ما