گفتوگو با معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دربارهی بخش خصوصی، جشنوارهی گذشته، موسیقی خیابانی و خانهی موسیقی
سید مجتبی حسینی: حالا گردش اقتصادی بخش خصوصی در موسیقی چند برابر اعتبارات دولتی است
موسیقی ما - آذرماه سالِ 96 بود که «سید محمد مجتبی حسینی» به عنوان معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انتخاب شد و حالا پس از یک سال و نیم از این اتفاق، میتوان به بررسی عملکردِ او در حوزهی موسیقی پرداخت. در این بررسی، اگر نگاهی واقعگرایانه داشته باشیم و اگر نخواهیم به صورتی ایدهآل فضا را ترسیم کنیم، متوجه خواهیم شد که معاونِ جوانِ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی توانسته کارنامهای قابلِ دفاع از خود ارایه دهد؛ لااقل این است که در زمانِ حضور او کنسرتهای کمتری با مشکل برگزار میشوند و از سوی دیگر، در دفتر موسیقی تسهیلاتی برای هنرمندان فراهم شده و تلاش شده تا موانع اداری کمتر شود. حسینی دانش آموخته زبان و ادبیات فارسی و هنر است و از جمله سوابق او می توان به مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، نماینده تام الاختیار وزیر و دبیر شورای ارزیابی هنرمندان، شاعران و نویسندگان کشور، نماینده تام الاختیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در کمیسیون فنی و حقوقی شورای عالی میراث فرهنگی کشور و ... اشاره کرد. با او که جایگزینِ «علی مرادخانی» با آن همه تجربه در این مسند شده، دربارهی جشنوارهای که گذشت و همچنین نگاهش به جریانهای موسیقی گفتوگو کردهایم:
- آقای حسینی در حوزهی موسیقی همواره چالشهای پیشرویتان گستردهتر است که با بخشهایی از آن آشنا هستید؛ از ممنوعالکاری تعدادی از اهالی موسیقی و محدودیتهای مجوز و ... است؛ آیا این امیدواری میتواند وجود داشته باشد که روزی این موانع برطرف شود؟
- برای حمایت از بخش خصوصی و بهخصوص آن بخشهایی که تنها دغدغهی ارتقای هنر دارند، چه راهی را در پیش گرفتهاید؟
- یکی از مهمترین چالشهای اهالی موسیقی بحث کپیرایت است که تلاشهای خانهی موسیقی نیز نتوانسته است تا کنون گرهی از این معضل بزرگ بگشاید؛ آیا اساسا نظری برای تدوین قانونی در این زمینه دارید؟
- حمایت شما از گروههای موسیقی خیابانی یکی از مهمترین اقدامات شما در این مدت بود؛ اما این نگرانی وجود دارد که تصویب قانون به محدودیتهای بیشتر برای این گروهها منجر شود، در این خصوص چه میگویید؟
- فکر میکنید تعامل با صدا و سیما میتواند به شکلی رخ دهد که حقوق مادی و معنوی هنرمندان عرصهی موسیقی تا این اندازه مورد تعرض قرار نگیرد؟
- شیوهنامه برگزاری جشنواره موسیقی سال گذشته تدوین شد و جشنوارهی موسیقی فجر نیز بر اساس آن برگزار شد؛ چقدر از این شیوهنامه و همچنین جشنوارهی موسیقی رضایت دارید؟
- شما از سیوچهارمین جشنوارهی موسیقی فجر که بر اساسِ شیوهای جدید برگزار شد، رضایت داشتید؟
- فکر نمیکنید که میزان مشارکت بانوان اندک بود؟ به خصوص اینکه بخش بانوان حذف شد و اتفاقا این یکی از انتقاداتِ مهمی بود که به این رویداد وارد بود.
- و شهرستانها؟
- آقای حسینی شما برای حمایت از اصناف هنری (خانهی موسیقی، تئاتر و ... ) چه راهکارهایی را در دست دارید؟
منبع:
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : شنبه 7 اردیبهشت 1398 - 12:41
افزودن یک دیدگاه جدید