گفتوگوی موسیقی ما با سرپرست گروه آقای سماع به بهانه کنسرت پیش روی این گروه؛
امیرحسین حسنینیا: از کنار هم قرار دادن سازهای ایرانی و غربی هراسی ندارم
موسیقی ما - قرار است گروه موسیقی آقای سماع سوم و چهارم مهرماه یعنی یکشنبه و دوشنبه هفته پیش رو در تالار آزادی کنسرت داشته باشد. آقای سماع از معدود گروه های موسیقی است که سماع در آن نقش تعیین کننده ای دارد و اصلا به عنوان یک بخش زینتی در اجراها مورد استفاده قرار نمیگیرد (اگر نگوییم تنها گروه موسیقی). احتمالا دلیل محوریت سماع در کار این گروه موسیقی به تحصیلات و تجربه امیرحسین حسنی نیا - سرپرست این گروه- مربوط است. او علاوه بر آنکه نزد زنده یاد استاد نریمان نوازندگی بربط آموخته و با زیر و بم موسیقی ایرانی آشنا شده، سال ها در ترکیه (مرکز آموزش سماع) مشق کرده است. آقای سماع دستکم تا امروز نشان داده موسیقی که ارائه میدهد بیان و روشمندی دارد که در ایتجا چندان مرسوم نیست. آلبوم اول گروه موسیقی آقای سماع هم که دو سال پیش با آهنگسازی امیرحسین حسنی نیا به بازار آمد گواه این موضوع است. موسیقی ما به بهانه کنسرت پیش روی «آقای سماع» با امیرحسین حسینینیا گفت و گوی چالشی انجام داده که مخاطبان سایت را بیش از پیش با نگاه موسیقایی موجود در گروه تحت سرپرستی این هنرمند آشنا میکند:
- * در کنسرت که بنا دارید روزهای 4 و 5 مهرماه در تالار آزادی به روی صحنه ببرید چه برنامه ای مخاطبانتان در نظر گرفته اید؟
- * شما احتمالا یکی از معدود گروه های موسیقی هستید که سماع را جزو جدایی ناپذیر موسیقیتان میدانید. نظرتان درباره استفاده از سماع در سایر گروه های موسیقایی چیست و خودتان چگونه ارتباطی میان موسیقی و سماع برقرار میکنید؟
- * بسیاری از کسانی که اجراهای شما را در دفعات قبل دیده اند نوعی از موسیقی را شنیده اند که به سادگی نمی شود در مورد ژانر بندی اش استفاده کرد با این وجود المان های موسیقی پاپ هم در این موسیقی کم نیستند. میشود توضیح دهید چگونه این تجربه های موسیقایی برای خودتان رقم خورده اند و از سوی دیگر در اجرای پیش رو چه نوعی از موسیقی را مد نظر قرار داده اید؟
- * وقتی به شیوه سازبندی در اجرای پیش رو نگاه میکنیم راستش در ابتدای امر ممکن است کنار هم قرار گرفتن این سازها تعجب برانگیز باشند. در فضای کنونی موسیقی ایران و نگاهی که موزیسین ها به کار همکارانشان دارند از کنار هم قرار دادن بیس و بربط و سه تار و ... هراسی نداشتید؟
- * بعد از سال هایی که بزرگانی چون پورناظری ها و شهرام ناظری و خلیل عالی نژاد و افرادی که به طور کلی بیشتر بخشی از موسیقی بومی نواحی مختلف ایران را روایت میکنند به نظر میرسد موسیقی شما هم درصدد ارائه قرائت جدیدی از موسیقی عرفانی است؟ این موضوع برای خود شما چطور شکل گفته و آیا اساسا این دغدغه را دارید؟
- * با مرور اجراهایی که تاکنون به روی صحنه برده اید خواهیم دید مولانا محوریت کلام را در قطعات کلام محور به خود اختصاص داده است. واقعا چرا بیش از سایر شاعران کهن کلام او را مورد استفاده قرار میدهید؟ از سوی دیگر جمع میان این جمله که فهم شرایط و دنیای کنونی از ژانربندی گروه های موسیقی اهمیت بیشتری دارد، آیا میتوان کلام مولانا را امروزین دانست؟
منبع:
موسیقی ما
تاریخ انتشار : پنجشنبه 1 مهر 1395 - 15:08
افزودن یک دیدگاه جدید