برنامه یاد بعضی نفرات
 
آهنگساز «اشارات نظر» از فعالیت­های اخیر خود و جشن «موسیقی ما» می­گوید؛
میلاد درخشانی: کاش برای یک بار هم که شده، کنار هم باشیم
موسیقی ما - میلاد درخشانی بعد از اجرای موفق «اشارات نظر» در ماه گذشته، حالا قرار است بعد از محرم و صفر تعدادی اجرا در تهران و شهرستان روی صحنه ببرد.
 
به گزارش سایت «موسیقی ما»، درخشانی که به تازگی تندیس طلایی سومین جشن «موسیقی ما» را در دو بخش بهترین آلبوم و بهترین آهنگساز موسیقی تلفیقی/تجربی از آن خود کرده، قرار است کنسرت تنها آلبوم باکلام‌اش را، هم در تهران و هم برای اولین‌­­بار در شهرستان اجرا کند: «برای کنسرت کارهای باکلام‌ام که به اسم «اشارات نظر» منتشر شده، یک قطعه جدید در نظر گرفته­‌ام که در حال ضبط آن قطعه هستم.»
 
او در کنسرت «اشارات نظر» که در ایوان شمس برگزار شد، دو قطعه از آثار پدرام درخشانی را هم اجرا کرد که یک قطعه از آن برای اولین‌­بار شنیده می­‌شد. میلاد درباره اینکه آیا قطعه­‌ای از پدرام هم در این کنسرت اجرا خواهد شد یا نه، می­‌گوید: «این کنسرت باکلام است و سازبندی متفاوتی هم دارد. اما هنوز در مورد اجرای قطعه­‌ای از پدرام تصمیم نگرفته­‌ایم؛ البته مثل کنسرت قبل پدرام اجرا خواهد داشت و ممکن است در بخشی که مربوط به او است، بخواهد کار جدیدی ارائه کند؛ اما هنوز قطعیت آن مشخص نشده است.»
 
این نوازنده تار درباره کنسرت بی­‌کلام خود که مخاطبان متفاوتی نسبت به آثار باکلام‌اش دارد، می­‌گوید: «یک تعداد از کارهایم را با سازبندی سه، چهار نفره در تهران روی صحنه خواهم برد که فکر می­‌کنم محور آن بیشتر همان آلبوم «هیچم خبر از هیچ» باشد؛ اما در آن کنسرت کارهای دیگرم را هم اجرا خواهم کرد.»
 
درخشانی امسال آلبوم «افشارستان 2» (تا رهایی) را هم منتشر کرد که هنوز اجرای زنده‌ای از آن نداشته است. می­‌گوید هنوز تصمیمی برای اجرای این آلبوم ندارد اما مطمئناً اجرای آن در برنامه‌­هایش خواهد بود: «این آلبوم یک تعداد فن قدیمی داشت که ادامه همان مخاطبان آلبوم «افشارستان 1» بودند. خدا را شکر بازخورد آلبوم «تا رهایی» خیلی خوب بود و من از این موضوع بسیار خوشحالم. سعی می‌­کنم این آلبوم را به زودی روی صحنه ببرم. هرچند که بعید است امسال این اتفاق بیفتد.»
 
  • * نمی­‌خواهم صرفاً یک کار را تکرار کنم
بعد از موفقیتی که آلبوم «اشارات نظر» کسب کرد و جذابیت‌­هایی که خوانندگی دارد، طبیعتاً هر کسی را وسوسه می­‌کند تا دوباره آلبوم باکلام منتشر کند؛ اما درخشانی بعد از آن، یک آلبوم بی­‌کلام (تا رهایی) منتشر کرد تا نشان دهد اصولاً کلیت موسیقی برایش جذاب­تر از چهره شدن است. اگرچه این دلیل نمی‌­شود تا به فکر تولید یک آلبوم باکلام دیگر نباشد: «قطعاً به فکر تولید آلبوم باکلام دیگری هستم؛ اما تا زمانی که نتوانم چارچوب و محور خوبی برای کارها در نظر بگیرم، این کار را نخواهم کرد؛ چراکه نمی­‌خواهم صرفاً یک کار را تکرار کنم و ترجیح می‌دهم به یک فضا و ذهنیت جدید برسم. فقط به این خاطر که یک سال گذشته کاری کرده­ام که با موفقیت روبه‌­رو شده، دوباره آن را تکرار نخواهم کرد و سعی می­‌کنم وسواس‌ام نسبت به کارم بیشتر شود تا خاطره خوبی که از این آلبوم مانده را بتوانم دوباره تکرار کنم.»
 
  • * باید قدر جشن «موسیقی ما» را دانست
میلاد درخشانی از هنرمندانی بود که در سومین جشن سالانه «موسیقی ما» توانست در بخش بهترین آلبوم و بهترین آهنگساز موسیقی تلفیقی، تندیس طلایی جشن را به انتخاب کارشناسان از آن خود کند. جشنی که میلاد معتقد است توانسته بین موزیسین­ها ایجاد یک رقابت سالم کند: «چنین سایتی که سایت اصلی موسیقی کشور است، نیازی به برگزاری این مراسم ندارد و فکر می­‌کنم فقط دلسوزی بچه‌­ها است که باعث برگزاری این جشن می­‌شود. وگرنه که سایت به روال کار خود ادامه می­‌دهد و نیازی هم به برگزاری مراسم با این همه مکافات و سختی ندارد. باید قدر این برنامه را دانست،»
 
درخشانی که امسال سومین سال حضورش در جشن «موسیقی ما» را تجربه کرده، درباره کیفیت این برنامه می­‌گوید: «می­‌توان گفت جشن امسال خیلی بهتر از دو سال قبل برگزار شد. هم نوع نظرسنجی که طی آن به کارشناسان و صاحب‌نظران حوزه موسیقی دفترچه­‌هایی برای اعلام نظرشان به طور شفاف داده شد و همین امر باعث ­شد هر کس حتی اگر اعتراضی هم داشت، بتواند آن را پیگیری کند و هم اینکه مسئولین برگزاری مراسم، قبل از اجرای برنامه میدان را برای شنیدن نقد و انتقادات باز گذاشته بودند و همه اجازه داشتند نظرشان را اعلام کنند تا نقایص برطرف شود.»
 
  • * وجود بخش پرفروش­ترین آلبوم منطقی نبود
درخشانی می‌­گوید این جشن تنها جشن غیردولتی است که در ایران برگزار می­‌شود. جشنی که بسیار هم جوان است و اگر بتواند تداوم داشته باشد، در سال‌­های آینده می­‌تواند به یک انسجام و ثبات بسیار خوب برسد. اما از نظر او این برنامه بی­نقص نبوده و وجود برخی بخش‌­ها از نظرش غیرمنطقی بوده‌­اند: «مطمئناً این کار، راحت نیست و ما هیچ فستیوالی به این شکل در ایران نداریم. در واقع فقط یک جشنواره فجر است که آن هم مباحث خودش را دارد و یکی هم همین جشن «موسیقی ما». جشن امسال هم نمی­‌گویم بی­‌نقص بود و ایراداتی داشت که قابل رفع و رجوع هستند و نکات خوب آن خیلی زیاد بود. راستش را بخواهید امسال علت حضور برخی از آیتم‌­ها را متوجه نشدم؛ مثل بخش پرفروش­ترین آلبوم در سایت بیپ‌تیونز. برای چه باید به پرفروش­ترین آلبوم جایزه دهند؟»
 
اما ایراد بزرگ این برنامه به چشم این موزیسین وجود برخی آلبوم­‌ها در ژانرهایی بود که به نظر او نباید در آن شاخه قرار می­‌گرفتند: «چرا باید آلبوم موسیقی فیلم یا ساوندترک در بخش آلبوم‌­های موسیقی تلفیقی و سایر ژانرها قرار بگیرد؟ اصلاً درباره چنین آلبومی باید در مراسم سینمایی صحبت شود. در تمام دنیا هم نمی­‌آیند درباره ساوندترک در مراسم «گرمی» صحبت کنند؛ بلکه در همان مراسم «اسکار» درباره آن صحبت می­‌شود. پس این آلبوم را نباید در این بخش قرار داد. حالا هر چقدر هم که در سراسر کشور عرضه شده باشد.»
 
  • * کاش برای یک بار هم که شده، کنار هم باشیم
همیشه حضور موزیسین­ها در محافل جدی موسیقی محل بحث بوده است؛ این که موزیسینی حاضر نیست در کنار همکارش حتی برای لحظاتی بنشیند و حداقل ظاهر ماجرا را حفظ کند. میلاد درخشانی اما خود بچه­‌های نوازنده و موزیسین را برای شرکت نکردن در مراسم­‌های این‌چنینی مقصر می­‌داند و معتقد است که خودشان کوتاهی می­‌کنند: «همکاران من با حضور نیافتن در این مراسم‌­ها بیشترین ضربه را به خودشان می­‌زنند. شرکت کردن آنها می­‌تواند بسیار مهم و مفید باشد و حتی اگر دلگیری دارند یا نمی­‌خواهند در آن شب با دیگر موزیسین­‌ها چشم در چشم شوند، ای کاش یک­بار در سال وقت‌شان را خالی کنند تا همگی بتوانیم دور هم باشیم. چراکه این اتفاق، نیاز جامعه هنری ما است.»
 
  • * اهالی موسیقی جشن «موسیقی ما» را در گوشه ذهن‌شان دارند
این آهنگساز در پاسخ به این سوال که آیا وجود چنین مراسم­‌هایی می­تواند محیطی برای ایجاد انگیزه میان موزیسین­‌ها و در نتیجه فضایی برای پیشرفت موسیقی ایجاد کند یا نه، می­‌گوید: «از سالی که این جشن شروع به فعالیت کرده، تمام موزیسین‌­ها، این مراسم را در گوشه ذهن خود دارند. این یعنی اتفاقی که باید، افتاده و آن جرقه اولیه زده شده است. باز هم می­‌گویم رقابتی که به وجود آمده، یک رقابت سالم است؛ چون همه‌چیز این برنامه مشخص است. فقط ای کاش مثل سال­­‌های گذشته این نظرسنجی کتباً در سایت گذاشته می‌­شد تا جا برای هیچ­گونه اعتراضی باقی نماند. استاد کیایی هم در برنامه گفتند «اگر یک نفر ببرد که هیچ، اما اگر نبرد می­‌گوید در آرا دست برده‌­اند!» باید این موضوع را از ذهن‌مان پاک کنیم. رقابت سالم برای همه هنرمندان لازم است و این جشن یک رقابت سالم است. پس هر که تلاش کرده باشد، در این جشن دیده می­‌شود.»
 
  • * بردن جایزه برایم دور از ذهن نبود
درخشانی که در جشن امسال توانست برای اولین­‌بار دو جایزه را آن هم با وجود رقبایی مثل همایون شجریان و کاوه یغمایی از آن خود کند، انتخاب شدن‌اش را خیلی از دور از ذهن نمی‌­داند و می‌­گوید: «بازخوردهایی که آلبوم «اشارات نظر» برایم داشت، باعث شد این ذهنیت به وجود آید که این آلبوم، هم از نظر موزیسین­ها و هم مخاطبان دیده شده و چندین­‌بار تجدید چاپ شدن‌اش باعث شد که این اتفاق خیلی برایم دور از ذهن نباشد. کمااینکه احتمال می­‌دادم قطعه «اشارات نظر» که جزو قطعات کاندید بود هم به عنوان یکی از قطعات برتر انتخاب شود. در نهایت از این اتفاق خیلی خوشحال شدم و از بچه­‌های سایت «موسیقی ما» تشکر می­‌کنم.»
 
  1. * برای موزیسین شدن باید علم‌اش را داشت نه صرفاً معروفیت و چهره بودن
این خواننده در بخش پایانی صحبت­‌های خود از جذابیت موسیقی م‌ی­گوید و اینکه همین موضوع باعث شده هنرمندان دیگر رشته­‌ها هم به سمت این هنر جذب شوند. هنری که می­‌تواند برای اسپانسرها هم ایجاد انگیزه کند: «ای کاش اسپانسرها هم در سال­‌های آینده از این جشن حمایت کنند؛ چرا که هم خود موزیسین­‌ها و هم مراسمی که برای موسیقی برگزار می­‌شود، آن‌قدر نسبت به دیگر هنرها جذاب­تر است که می­‌تواند این انگیزه را برای آنها ایجاد کند. می­‌بینید که بسیاری از بازیگران سینما هم وارد عرصه موسیقی می­‌شوند، چون برای آنها هم که روی پرده­‌های سینما هستند، موسیقی خیلی جذاب­تر است. حالا اگر اسپانسری هم بیاید و به این اتفاق کمک کند، قطعاً اتفاقات بهتری می­تواند بیفتد.»

در سال‌­های گذشته کم نبوده‌­اند بازیگرانی که سعی کرده‌­اند شانس خود را در موسیقی هم آزمایش کنند اما به نظر اکثر قریب به اتفاق موزیسین‌­ها و حتی مردم نتوانسته‌­اند در این وادی موفق شوند. درخشانی هم معتقد است در این سال­ها کسی نتوانسته به این حوزه وارد شود و در آن موفق شود: «می­‌توان بالای بیست نفر از بازیگران مطرحی را نام برد که در این سال­‌ها به دنیای موسیقی پا گذاشته­‌اند که از نظر من دلیل آن چیزی جز گیرایی این هنر ناب نیست، مخصوصاً وادی خوانندگی. البته اکثر آنها این را در نظر نمی‌­گیرند که معروفیت در سینما نمی­‌تواند در موسیقی به آنها کمکی کند و شاید بتوان گفت آدم موفقی در این زمینه نداشته‌­ایم.»
 
او دلیل اینکه با وجود اینکه آنها در سینما خیلی دیده می­‌شوند اما باز هم می­‌خواهند به سمت موسیقی بیایند را این می­‌داند که موسیقی از بازیگری جذابیت بیشتری دارد: «این را به قطعیت می­‌گویم که فکر نمی­‌کنم هیچ هنری در دنیا این‌قدر جذابیت و قدرت داشته باشد. من به عنوان یک موزیسین اجازه ندارم سلیق‌ه­ای برخورد کنم و دلیل این ادعا را می­‌توان در تاریخ جست‌وجو کرد. حتی در هالیوود هم این اتفاق می­افتد و زیاد هستند افرادی که از سینما به سمت موسیقی می­آیند اما آن‌طور که فکر می­کنند، برایشان موفقیتی در این وادی حاصل نمی‌­شود؛ چون علم آن وجود ندارد و صرفاً معروفیت و چهره بودن ابزارهای کافی برای این اتفاق نیست.»
منبع: 
اختصاصی سایت موسیقی ما
تاریخ انتشار : یکشنبه 17 آبان 1394 - 11:03

دیدگاه‌ها

شنبه 16 آبان 1394 - 11:55

آقای خوش تيپ

شنبه 16 آبان 1394 - 12:00

به نظرم اگه از مسیرش منحرف نشه حرفی برای گفتن خواهد داشت

شنبه 16 آبان 1394 - 12:30

نشود فاش کسی آنچه میان من و توست...

شنبه 16 آبان 1394 - 16:30

هیچ وقت مقایسه و دادن حکم کلی کار درستی نیست، اما واقعا میلاد درخشانی و گروهش قابل قیاس با هیچکدام از گروه های حال حاضر و گذشته ایران نیستند به عقیده من. موسیقی باید بر مبنای علمش باشد نه صرفا ابراز احساست موقتی یک موزیسین. موزیسین های دیگر معمولا در اولین ابراز احساساتشان موفق ظاهر میشوند اما در کارهای بعدی کاملا مشهود است که به اصطلاح "ایده کم می آورند" و اینجاست که می شود از همه شنید که کار فلان گروه "لوث" شده یا تکراری شده...
اما حقیقتا هر کدام از کارهای میلاد روح خاص خود را دارند.برای من به عنوان یک موسیقی دوست آماتور ایجاد حس احترام به شنونده را می کند، حس صرفا تجاری نبودن یک اثر.
آرزوی به ترین ها.

شنبه 16 آبان 1394 - 21:00

سایت موسیقی ما مرسی از مصاحبه خوبتون

شنبه 16 آبان 1394 - 21:00

ایشون از معدود هنرمندانی هستند که بی سر و صدا دارند بهترین کارا رو خلق می کنند و واقعا بودن کسانی مثله ایشون در موسیقی امروزه ما ،اوضاع آشفته موسیقی رو دارن بهبود میبخشن

شنبه 16 آبان 1394 - 21:00

نمیدونم بهتر از دو سال پیش بود یا نه ولی طرز اومدن هنرمندان به صحنه و دریافت جوایز خیلی غیر حرفه ای بود? طوری تندیس و می گرفتند انگار دارن آب معدنی پخش می کنن! همچین سریع می اومدن بالا و از فرش قرمز رد می شدن انگار دارن از کوچه رد میشن!! آخه یه زره پز بیدین, یواش قدم بردارید! تا حالا اسکار و ندیده اید؟؟ چقدر با خود شیفتگی عبور می کنن؟ چقدر یواش تندیس و از دست داوران میگیرن؟ باید حرفه ای تر رفتار کنید

شنبه 16 آبان 1394 - 23:55

با سلام
مدتی است که دیگه پادکست ها رو پخش نمیکنید؟ قبلا دو بار پخش شده بود.

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود میلاد درخشانی: کاش برای یک بار هم که شده، کنار هم باشیم | موسیقی ما