جشنواره ملی موسیقی خلاق
 
کنسرت قاف - فرهاد فخرالدینی
 
برنامه یاد بعضی نفرات
 
نامه خانه موسيقي به 4 نامزد رياست جمهوری
در آستانه دهمین انتخابات ریاست جمهوری صورت گرفت؛
نامه خانه موسيقي به 4 نامزد رياست جمهوری
موسیقی ما - خانه موسيقي ايران با ارسال نامه اي به نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري دوره دهم بر آن است تا با طرح مسائل و مشكلات صنفي اين جامعه هنري از برنامه‌ها و ديدگاه‌هاي هر يك از اين نامزدها به عنوان رئيس جمهور آينده ايران مطلع شود.

متن نامه چنين است:
زمان انتخابات رياست جمهوري، فرصت و بستري مناسب است براي ارزيابي و بررسي ميزان مطالبات معوق و محقق نشده نهادهاي مدني و صنفي در دوره‌هاي گذشته و وقوف به برنامه‌هاي نامزدهاي رياست جمهوري دوره آينده و طرح انتظارات وخواست‌هاي صنفي، تا ميزان پاي‌بندي و التزام عملي نامزدها به اين برنامه‌ها مشخص شود.
رئيس جمهور به عنوان بالاترين ركن اجرايي كشور ، امكانات و اختيارات فراواني دارد كه در صورت برنامه‌ريزي و توجه مناسب به نيازهاي اقشار و اصناف مختلف كشور، مي‌تواند رشد و توسعه همه‌جانبه سياسي، فرهنگي، اقتصادي و اجتماعي كشور را سبب شود.
خانه موسيقي ضمن دعوت از تمامي اقشار جامعه و به خصوص اهالي موسيقي براي شركت درانتخابات وتعيين سرنوشت خويش، برخي مطالبات وخواسته‌هاي اين صنف را كه سالهاست اجرايي نشده، با چهار نامزد محترم رياست جمهوري در ميان مي‌گذارد، اميد كه رئيس جمهور آينده بتواند اين مطالبات را كه جزو حقوق اساسي و برخاسته از نيازهاي واقعي اين قشر هنري و مبتني بر قوانين اساسي و عادي است، پي‌گيري واجرا كند.
1- به رغم وجود ميليون‌ها شاغل و دست‌اندركار مستقيم و غير مستقيم موسيقي در كشور، در شاخه‌ها و پيشه‌هاي مختلف از نوازنده،خواننده، سازساز، آهنگساز و تهيه كننده، اين قشر از بستر‌هاي مناسب سرمايه گذاري محروم مانده است.سرمايه گذاري در حوزه موسيقي به كاري با ريسك و خطرپذيري بالا تبديل شده است، و فعاليت‌هاي افراد و موسسات موسيقي با موانع فراواني روبرو مي‌شود. براي نمونه هم اكنون از 120 شركت و موسسه موسيقايي تنها 15 موسسه در اين زمينه فعالند كه طبعا اثرات منفي آن از جهات مختلف فرهنگي،اقتصادي و اجتماعي به هنرمندان اين حوزه منتقل مي شود، لذا با توجه به اهميت موضوع براي جامعه هنري و فعالان مناسب است تا بدانند رويكرد رئيس جمهور آينده در اين زمينه چيست و چه بسترهايي را براي كم كردن ميزان ريسك سرمايه گذاري در اين حوزه صورت بندي مي‌كند؟خانه موسيقي با بيش از نه هزار عضو شايق است تا بداند رئيس جمهور آينده چه بسترها و ساختارهايي را براي كارآفريني و سرمايه‌گذاري در حوزه موسيقي پيش بيني كرده است؟
2- بر اساس مطالعات و پژوهش هاي انجام شده در دهه هاي اخير مشخص شده است كه آموزش موسيقي به شيوه‌اي علمي بايد از دوران كودكي و حتي پيش از دبستان آغاز شود. در اين سال‌ها اگرچه آموزشگاه‌هاي آزاد موسيقي رشد و توسعه يافته‌اند، موسيقي در آموزش و پرورش به حاشيه رانده شده و عملا اين هنر فخيم با بي‌اعتنايي آموزش و پرورش در تمامي اين سال‌ها روبرو شده است. البته محصول اين كم‌توجهي در تمامي حوزه ها خود را بروز و ظهور داده است.متاسفانه در سه دهه گذشته آمار و ارزيابي شايسته‌اي درباره ميزان آشنايي آموزگاران ومربيان تربيتي با علم موسيقي تهيه نشده و مجريان امور تعليم و تربيت كشورمي‌دانند به رغم وجود ده‌ها هزار مدرسه و دبستان در سراسر كشور، عملا هيچ معلم موسيقي علمي در اين مراكز آموزشي وجود ندارد، و حتي در يكي دو مركز تخصصي آموزش موسيقي( هنرستان موسيقي) هم مشكلات فراواني فراروي هنرآموزان موسيقي است.
در اين باره براي اهالي فرهنگ و هنر مملكت جاي سوال هست كه بدانند رئيس جمهور آينده و تيم برنامه‌ريزش در بسته‌هاي برنامه ريزي در اين زمينه كه ساماندهي به آن علاوه بر ارتقاي فرهنگ عمومي جامعه مي‌توان چندين هزار شغل در آموزش‌گاه‌هاي زير نظر‌آموزش و پرورش ايجاد كردو فارغ‌التحصيلان موسيقي را به كار گماشت چه برنامه مشخص و مدوني دارند؟
3- دولت به عنوان حامي و ناظر به امور موسيقي كشور، در اين سال‌ها كمترين بودجه و امكانات را به بخش موسيقي اختصاص داده و متأسفانه سرمايه‌گذاري در بخش‌هاي عمراني موسيقي، همانند ساخت سالن‌هاي مناسب موسيقي همچنان در بوته فراموشي قرار گرفته‌است. طبيعي است كه بخش خصوصي موسيقي از توان سرمايه گذاري براي ساخت سالن‌هاي موسيقي برخوردار نيست و اين امر به عنوان يك زير ساخت فرهنگي بر عهده دولت بوده و همين معضل سبب شده است تا اهل موسيقي براي اجراي زنده آثار خود به ناچار به سمت سالن‌هاي غيرمتناسب با همه تبعات آن سوق داده شوند.
امروزه تمامي دست اندركاران موسيقي و مخاطبان آن و قطعا رئيس جمهور آينده هم مي‌داند كه در تمامي كشور تنها يك سالن موسيقي مناسب و فقط با گنجايش 700 نفر وجود دارد كه آن هم 40 سال قبل در تهران ساخته شده است ؛ حال آن كه وضعيت اجراي موسيقي در شهرستان‌ها بسيار اسفناكتر از تهران است. آيا در دولت دهم ساخت و سازي در زمينه تالارها و مكان‌هاي ويژه موسيقي با گنجايش بالا صورت خواهد گرفت؟
4- برنامه مشخص تيم فرهنگي رييس‌جمهور منتخب براي حمايت و صيانت از هنرمندان موسيقي، به خصوص هنرمندان موسيقي نواحي ايران ‌كه بخشي از هويت ملي ما در حوزه فرهنگ موسيقايي را شكل مي‌دهند و از كمترين امكانات معيشتي برخوردارند، چيست؟
5 - به رغم گذشت 40 سال از تصويب قانون دفاع از حقوق مولفان و مصنفان و وجود ظرفيت‌هاي فراوان اين قانون در حمايت و پيگيري اين حقوق و مجازات متخلفان، هنوز اين قانون به طور كامل و مفيد اجرا نشده است و دولت به انحاء‌ مختلف از اجرا و يا پيگيري اجراي اين قانون شانه خالي كرده و در نتيجه برخي نهادهاي دولتي و خصوصي به تضييع حقوق معنوي و مادي اهالي موسيقي مي‌پردازند.
با وجود آن كه اجراي اين قانون در سينما با دستاوردهاي مفيد و قابل توجهي رو به رو بوده است ، اما متاسفانه در بخش موسيقي به علت خلاء اجرا نشدن اين قانون هيجان جوانان به سوي انحراف كشيده شده است. ‌برنامه مدون و مشخص دولت دهم و رئيس جمهور منتخب براي اين نقيصه و حل معضل اين گونه سياست‌هاي دوگانه در اجراي يك قانون كه عواقب بسيار داشته و ريسك سرمايه گذاري را در بخش موسيقي به شدت افزايش داده است، چيست؟
جامعه موسيقي كشور انتظار دارد كه نامزدهاي دوره دهم ديدگاه‌ها، برنامه‌ها و چشم‌اندازهاي اجرايي خود را در موارد فوق به صورت شفاف اعلام دارند تا اين جامعه فرهنگي و تأثيرگذار كشور كه اكثريت قريب به اتفاق اين هنرمندان در نهاد خانه موسيقي (با بيش از نه هزار عضو) حضور دارند بتوانند نسبت به انتخاب نامزد اصلح تصميم گيري نمايند.
نهاد مدني و غير دولتي خانه موسيقي
منبع: 
تاریخ انتشار : شنبه 16 خرداد 1388 - 00:00

برچسب ها:

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود نامه خانه موسيقي به 4 نامزد رياست جمهوری | موسیقی ما