برنامه یاد بعضی نفرات
 
بر اثر سکته‌ی قلبی در سنِ 81 سالگی
استاد «هوشنگ ظریف» دار فانی را وداع گفت
موسیقی ما - «هوشنگ ظریف» -موسیقی‌دان و استاد برجسته‌ی تار- ساعاتی پیش بر اثر سکته‌ی قلبی در سنِ 81 سالگی دار فانی را وداع گفت.

او از حضور اساتیدی چون موسی معروفی، روح‌الله خالقی، جواد معروفی و حسین تهرانی بهره‌مند شده  و طی عمرِ پربارِ خویش فعالیت خود را به عنوان نوازنده و تک‌نواز در گروه‌های مختلفی مانند ارکستر موسیقی ملی، ارکستر صبا و... شروع کرد.


 
وی در دورهٔ عالی هنرکدهٔ موسیقی از محضر استاد علی‌اکبر شهنازی جهت فراگیری ردیف بهرمند شد. هوشنگ ظریف از سال ۱۳۴۲ به مدت ۱۷ سال به تدریس تار در هنرستان موسیقی پرداخت و از جمله شاگردان وی می‌توان حسین علی‌زاده، داریوش طلایی، ارشد طهماسبی ، حمید متبسم و محمد شجاعی را نام برد. استاد ظریف با شرکت فعال در اجرای کنسرت‌های معتدد موسیقی ایرانی در خارج از ایران موجب شناسایی هرچه بیشتر موسیقی سنتی ایران به این مرکز موسیقی و فرهنگی اروپا شد. 

این هنرمند در اوایل دهه 70 موفق به دریافت نشان درجه یک هنری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد که معادل مدرک دکتراست.

نه تنها شاگردان ظریف بلکه بسیاری از کارشناسان او را در ردیف برجسته ترین اساتید نوازندگی تار در ایران می دانند و این شناخت در موسیقی ایرانی، برآمده از سنتی تجربی کافی است.

ااو  با نواختن سه‌تار و تنبک نیز آشنایی کامل دارد و برای تدوین متد نوازندگی تنبک با حسین تهرانی همکاری داشته و حاصل این همکاری 2 کتاب با عنوان «آموزش تنبک» به چاپ رسیده‌ و در تصحیح ردیف‌های آوازی محمود کریمی استاد آواز ایران نیز کتابی با عنوان «ردیف آوازی موسیقی سنتی ایران» چاپ شده است.

نت نگاری و ویرایش چهار کتاب درباره استاد لطف الله مجد، اسدالله مجد، جلیل شهناز، فرهنگ شریف و ابراهیم سرخوش، کتاب های دستور مقدماتی تار و سه تار، کتاب اول و دوم و سوم هنرستان موسیقی برخی از تالیفات این استاد موسیقی است.

ظریف در برنامه های متعدد گل های رنگارنگ، چندین کاست تکنوازی ارزشمند از جمله آلبوم «اصفهان دشتی» را نیز در کارنامه خود به یادگار گذاشته که در این آلبوم علاوه بر گوشه هایی از اصفهان و دشتی سه قطعه «دختر ژولیده»، «بندباز» و «ژیمناستیک موزیکال» از آثار کلنل علینقی وزیری به اجرا درآمده است.

همچنین آلبوم های متعدد به همراه گروه استاد فرامرز پایور، گوشه هایی از ردیف موسی معروفی به کوشش کامبیز روشن روان، نسخه صوتی کتاب دستور مقدماتی تار و سه تار و... نیز از فعالیت های موسیقی این استاد است.

«موسیقی ما»  این ضایعه را به جامعه‌ی هنری تسلیت می‌گوید.

این خبر به‌روز رسانی می‌شود.

 
تاریخ انتشار : شنبه 17 اسفند 1398 - 22:53

برچسب ها:

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود استاد «هوشنگ ظریف» دار فانی را وداع گفت | موسیقی ما