گفتگوی مفصل «موسیقی ما» به مناسبت انتشار دهمین آلبوم خواننده پاپ – راک و هجدهمین سال فعالیتهایش؛
رضا یزدانی: راکِ ایرانی، فقط «کاوه یغمایی»!
موسیقی ما – بهمن بابازاده: دهمین آلبوم رسمی رضا یزدانی امسال به نام «درهم» منتشر شد تا هجدهمین سال فعالیت هنری این خواننده مصادف با دهمین آلبوم رسمیاش باشد. خوانندهای با فراز و نشیبهای فراوان در سالهایی که هر کدام از آنها دستخوش حواشی و اتفاقات مختلفی بود و باعث شد رضا یزدانی به عنوان خواننده در دورههای مختلف طرفداران زیادی را به سمت آثار خود بیاورد.
آلبوم «پرنده بی پرنده» که دومین آلبوم رسمی این خواننده به حساب میآمد، آغاز موج جدیدی در موسیقی راک ایرانی بود که به مرور لفظ «پاپ- راک» به عنوان لفظ غالب درباره این سبک استفاده شد و خیلی زود پرطرفدار شد. کنسرتهای رضا یزدانی مورد استقبال قرار گرفت و حضورش در سینماهم باعث شد این خواننده خیلی زود از سوی رسانهها و مردم جدی گرفته شود. آثارش با کلام یغما گلرویی، اندیشه فولادوند و ... و موسیقی حمیدرضا صدری و کارن همایونفر و البته خودش به یک باره دست به دست شد و یزدانی خیلی زودتر از آنچه تصورش را میکرد با اقبال عمومی رو به رو شد.
انتشار دهمین آلبوم رسمی رضا یزدانی «درهم» بهترین بهانه بود برای یک گفتگوی مفصل و جدی درباره همه این سالها، حواشی سینمایی و موسیقایی و حرف و حدیثهایی که همواره درباره این خواننده گفته و مطرح شده است.
آلبوم «پرنده بی پرنده» که دومین آلبوم رسمی این خواننده به حساب میآمد، آغاز موج جدیدی در موسیقی راک ایرانی بود که به مرور لفظ «پاپ- راک» به عنوان لفظ غالب درباره این سبک استفاده شد و خیلی زود پرطرفدار شد. کنسرتهای رضا یزدانی مورد استقبال قرار گرفت و حضورش در سینماهم باعث شد این خواننده خیلی زود از سوی رسانهها و مردم جدی گرفته شود. آثارش با کلام یغما گلرویی، اندیشه فولادوند و ... و موسیقی حمیدرضا صدری و کارن همایونفر و البته خودش به یک باره دست به دست شد و یزدانی خیلی زودتر از آنچه تصورش را میکرد با اقبال عمومی رو به رو شد.
انتشار دهمین آلبوم رسمی رضا یزدانی «درهم» بهترین بهانه بود برای یک گفتگوی مفصل و جدی درباره همه این سالها، حواشی سینمایی و موسیقایی و حرف و حدیثهایی که همواره درباره این خواننده گفته و مطرح شده است.
- * امروز 18 سال از نخستین آلبوم رسمی تو گذشته. درمورد این 18 سال و اتفاقاتی که به تو گذشت بگو. آیا خودت از این روند راضی هستی و اگر به عقب برگردیم آیا تصمیم اشتباهی داشتهای که بخواهی آن را انجام ندهی؟
- * آلبوم اول تو غافلگیری بزرگی در بازار موسیقی آن سالها بود. یک آلبوم راک، لحن خوانش تو هم در تصور عمومی تاثیرگذار بود که یک خوانندهی راک لباس چرمی میپوشد و روی استیج میآید. از آن زمان شروع کنیم و به کنسرت اول و اجرای چهارنفرهتان برسیم. کمی درمورد آن سالها صحبت کنیم.
- * بعد از 18 سال در این نقطهای که نشستهای خیلیها اعتقاد دارند هنوز و هنوز بهترین آلبوم تو «خاطرات مبهم» است. درمورد آن آلبوم حرف بزنیم.
- * خودت این فکر را میکردی؟
- * شاید دلیل این انتخاب شخصی تو، جاری بودن دغدغههای شخصی خودت در آن آثار است...
- * تفسیرهای مختلفی هم درمورد آن شد.
- * نوستالژیخوانی و پرداختن به نوستالژی نسلهای مختلف در آثار تو مورد توجه قرار گرفت و همچنان هم ادامه دارد و این روزها من پسلرزههای آثار جدیدی که خواندهای را هم میبینیم.
- * دغدغههای اجتماعی تو در همهی این سالها بالا و پایینهای مختلفی را تجربه کرده است. رضا یزدانی که «برج» و «دنیای وارونه» را میخواند انتقادهایی را به خود دید و به مرور فضای کاریاش بیشتر به فضای عاشقانه و شاید روابط انسانی نزدیکتر شد. آیا این بستگی به افزایش سن تو داشت و دغدغههای شخصی و نگاه تو به جامعه و مطالعاتی که داشتی؟ کمی درمورد مفاهیم آثارت صحبت کنیم.
- * آن آلبوم تفسیرهای عاشقانهی پر اندوهی داشت. دلیل آن چه بود؟ چرا آن عشق، اندوهبار و پر از حسرت به نظر میرسید؟
- * درمورد روند مفهومی کارهایت نگفتی که چرا از فضاهای اجتماعی به سراغ فضاهای عاشقانه غمناک آمدهای.
- * مخاطب چقدر در انتخاب مفاهیم آثارات نقش دارد؟
- * به آلبوم «درهم» رسیدیم و بازگشت تو به آلبوم شهر دل و مولاناخوانی و شاملو و .... این اتفاق از کجا شروع شد؟
- * اسم آلبوم «درهم» به خاطر تعدد میزان سلیقهها و آدمهایی است که در آن استفاده شده است؟ یکی همین است.
- * یک طرفدار خیلی پیگیر شاید بتواند این نزدیکها را تشخیص دهد.
- * کلی هم در توییتر سروصدا شد و هوادارانت به او تاختند. علی عمرانی مجبور شد آن پست را بردارد و پست دیگری گذاشت و دوباره پستش را برداشت.
- * بگذریم. به سراغ فضای کنسرتهایت برویم. فکر میکنی فضای کنسرتهایت چقدر از نسل جدید به مخاطبانت اضافه کرده است؟
- * کمی سخت است که مخاطب نسل جدیدی که به گفتهی خیلی از کارشناسان با یک هرج و مرج در موسیقی پاپ سروکله میزنند، کار تو و امثال تو را گوش کنند.
- * و انقدر قارچوار زیاد میشود.
- * در فضایی که تو شروع کنندهی آن جریان بودی اتفاقات زیادی افتاده است. در حوزه ی پاپ_راک خیلی گروهها و چهرهها آمدهاند. آیا این جریان را بررسی و رصد میکنی؟
- * ولی به نظر من راک ایرانی درحال پوست اندازی است.
- * با سرعت زیادی این راه طی میشود؟
- * مخاطبینی که من میبینم باورنکردنی است که حتی 14 و 15 ساله بین آنها است.
- * همه جای دنیا همینگونه نیست؟مخاطب جاستین بیبر با مخاطب «ریدیوهد» مساوی هستند؟
- * نباید جامعه جهانی را با ایرانی مقایسه کنیم.
- * ولی جریان خوبی در راک ایرانی به وجود آمده است. حرف من این بود...
- * یک بار دیالوگی درمورد کوروش یغمایی گفتی که من با گذشت سالیان سال هنوز نتوانستهام آن را هضم کنم. در روزنامه شرق، لیلی نیکونظر با تو مصاحبهای داشت که گفت کوروش یغمایی پیشرو راک است و تو گفتی: مگر «یارم بیاد، دلدارم بیاد» هم شد راک؟! این جمله، واقعا جملهی تو بود؟
- * حتی تیتر مصاحبه این بود که: «قلبم یک درمیون برای راک میزنه...».
- * بله همینطور است. آن جمله با آن صراحت عجیب بود.
- * این جنگ بین اوهام، کاوه یغمایی و رضا یزدانی همیشه بوده و همه طرفدارانی که درمورد این مباحث صحبت میکنند صرفا حول همین سه گروه میچرخند و هیچوقت هم به هیچ نتیجهای نمیرسد.
- * یک اگر من میگذارم. این دوستانی که در حوزه راک کار میکنند خداروشکر نسبت به حوزهی پاپ و سنتی خیلی پشت هم هستند. در کنسرتهای هم میروند و همدیگر را حمایت میکنند. حداقل این فضا برای من قابل احترام است.
- * درمورد دغدغههای سینمایی تو حرف بزنیم. یک سوال خیلی مهم؛ چرا در قاتل اهلی، رضا یزدانی نبود؟
- * پای آقای لشکری قوچانی (تهیه کننده قاتل اهلی) وسط است؟
- * تو مختاری که اظهارنظر نکنی ولی به هرحال فضای آن فیلم و کاراکتر مسعود کیمیایی و شخصیتی که از او در ذهن همهی مخاطبان است انقدر از آثاری که منتشر شد دور بود و یکجورهایی باهم گره خورده بودید. همانطور که مسعود کیمیایی رزومه خودش را بد و بدتر میکند در حوزهی موسیقی هم پسرفتی دارد.
- * واقعا باورنکردنی بود که مسعود کیمیایی انقدر راحت کوتاه بیاید ولی خب بالاخره داستان پسرش بود.
- * به نظرم منطقیترین کار را کردهای. به عنوان صحبت پایانی درمورد دغدغههای سینمایی و تئاتری تو صحبت کنیم. به هرحال تو در این سالها خیلی این مدل فضاها را تجربه کردی. آیا هنوز هم نسبت به این جریان علاقهمند هستی و دوست داری این فضا ادامه پیدا کند؟
- * چه زمانی پخش میشود؟
- *اگر نکتهای است که به آن نپرداختی بگو.
منبع:
اختصاصی سایت «موسیقی ما»
تاریخ انتشار : دوشنبه 14 اسفند 1396 - 17:12
دیدگاهها
الان رضا يزداني خودش رو نسل اولي و همدوره عليرضا عصار ميدونه؟؟؟؟??????? عجب بابا ??
نسل اول!!!!؟
نسل اول !
تو خودتو با علیرضا عصار مقایسه میکنی با اینکه بعضی کارتو دوس دارم ولی عصار عشق بعد نسل اول یعنی تو اون موقع بودی عجبا ?
نسل اول !
جناب اقای یزدانی
در همه جای دنیا رسم بر اینه که پیشکسوتان یک هنر و یا شاخه از موسیقی همواره مورد احترام قرار می گیرند، شما مصاحبه ای نیست که در اون صحبت هایی در انتقاد از کورش یغمائی نکنید، البته استاد انقدر بزرگ هست که با این صحبت ها خدشه ای به هنر و شخصیتشون وارد نشه اما قبل از هرچیز مهم احترامیست که باید گداشته بشه!
بنده از طرفدارهای قدیمی رضا یزدانی بودم از آلبوم هیس که اوج کار بود تا ساعت ۲۵ و ساعت فراموشی ولی متاسفانه عدم تمرکز برروی آلبومها و به سرعت بیرون دادن آلبومها کیفیت رضا رو با افت مواجه کرد و در دوالبوم آخر ایشون به اعتقاد بنده با دو فاجعه روبرو بودیم...متاسفانه روند تکراری اجراها انتخاب ترانه های ضعیف،تنظیم و موسیقی های تکراری باعث شده حداقل بنده مثل قبل لذتی از شنیدن اثار ایشون نبرم وخیلی از دوستانم هم از ایشون روی برگردوندن ...امیدوارم که خودشون هر چه زودتر جلوگیری بکنند از این روند .
ایشون شاید کارهای اولشون خوب بوده باشه ولی از نسل اولی ها نیستن یکمقداری در گفتن جملات دقت کن برادر اون موقع که شما میگفتی دیبزمینی آقای عصار و خشایار اعتمادی و زنده یاد ناصر عبداللهی، امیر کریمی ، قاسم افشار داشتند موسیقی پاپ را در ایران جا مینداختن اونم با تنظیمهای و آهنگ سازی های اصولی نه کامپیوتری
دوستت دارم من كه #رضا_یزدانی ❤️❤️❤️
با سلام..ديدگاه هاي دوستان رو خوندم و متاسفانه ما عادت كرديم بدون اطلاع و آگاهي از موضوعي و با برداشت و غرض ورزي نظرات بي أساسمون رو در معرض نمايش بذاريم..به دور از تعصب و اينكه طرفدار آقاي يزداني باشيم يا نباشيم صحبت ايشون در مورد هم دوره بودن با آقاي عصار درسته..ايشون اولين آلبوم خودشون بنام شهر دل رو سال ٧٩ منتشر كردند و آلبوم دومشون سال ٨٢..آقاي عصار هم از ٧٧ به بعد در عرصه موسيقي بودند..منتها در اون زمان آقاي يزداني سرشناس نبودند و صداشون هم از تلويزيون پخش نميشد و خواننده هايي چون خشايار اعتمادي،قاسم افشار،ياور اقتداري،اميركريمي و....مشهور بودند.و آقاي يزداني حتي سال ٨٣ در فيلم حكم مسعود كيميائي هم بازي كردند اما سال ٨٧ با سريال مرگ تدريجي يك رويا به شهرت رسيدند. پس لطفا اول تحقيق كنيم بعد نظر بديم. ممنون
کینه شما به کورش یغمایی برای من عجیبه. متاسفانه در اخلاق شما چون بعضی سیاسیون خود بزرگ بینی موج میزنه. شما نه در موسیقی پاپ نسل اولی هستی نه حتی در راک جزو اولی ها. شما یک خواننده ای که بیشتر آهنگ هایت را می خری، می دهی هنرمندانی برایت تنظیمش کنند و فقط می خوانی، در گروهی با میانگین سنی زیر ۳۰ سال چطور میشود در چیزی نسل اولی باشی؟
دوستان خواهشا اطلاعاتتون رو افزایش بدین یا قبل اینکه قضاوت کنین مصاحبه رو کامل بخونین ... شاید سبک یزدانی برای خیلی ها عجیب باشه ولی بالطبع طرفداران خودش رو داره و از سال ۷۹ با انتشار اولین البوم داره رسمی کار میکنه . به شخصه حسابی طرفدار و پیگیر کاراشم
کاوه یغمایی✌
بهترين❤️❤️❤️❤️
نظر ايشون هم راجب نسل اول منظورشون البوم هاى مجاز بودن كاش يكم دست از اين زود قضاوت كردنتون برداريد...
جدی نسل اول موسیقی راک کورش یغمایی اینا نیستن عایا!؟؟
بابا اینا گرد کورش هم نمیشن.
واقعا مطالبتون مثل این پست فقط آشغاله .فقط
افزودن یک دیدگاه جدید