برنامه یاد بعضی نفرات
 
خواننده آهنگ «باران» به سایت «موسیقی ما» گفت
احسان قربان‌زاده: موفقیت یعنی از اثر خودتان پشیمان نشوید
موسیقی ما «احسان قربان‌زاده» یکی از خواننده‌های جوان موسیقی پاپ است که تا کنون آهنگ‌هایی نظیر باران، تو که نباشی، از چی می‌ترسونی و تو شاید و... را منتشر کرده است. او این روزها همزمان با تولید آثار جدیدش در حال پیگیری ساخت چند موزیک‌ویدیو هم هست. در آستانه انتشار آثار جدید احسان قربان‌زاده دقایقی را با این خواننده هم‌کلام شدیم. او در مصاحبه با سایت «موسیقی ما» توضیحاتی را درباره برنامه‌های خود و نظراتی را راجع به بازار موسیقی مطرح کرد.

*ورود شما به عرصه موسیقی از کجا بود؟
پدر بزرگ من علاقه زیادی به شبستان داشتند و من هم همیشه همراه خود می‌بردند. هنگام سرو کردن غذا موسیقی هم نواخته می‌شد. آنجا بود که من از شنیدن صدای ساز سه‌تار خوشم آمد و از  آن زمان علاقمند به موسیقی سنتی شدم. الان حدود چهارده سال است که به صورت جدی موسیقی را دنبال می‌کنم. اولین سازی که یاد گرفتم سه تار بود، در ادامه تار نواختم و پس از آن هم تمبک را بدون استاد یاد گرفتم. باغلاما و گیتار هم سازهای دیگری بود که نواختن آنها را فراگرفتم. بخشی از ردیف آوازی را در موسیقی سنتی جلو بردم. یکی از اساتید بزرگوار من استاد «غلامرضا تنها» بودند که فوت کردند و استاد دیگرم  هم آقای «محمدرضا قبادی» بودند.
 
*در زمینه خوانندگی و آواز چه فعالیت‌های در گذشته داشتید؟
از کودکی به خواندن علاقه داشتم و در مدرسه تک‌خوان سرود و قاری قرآن بودم. با افزایش علاقه به خوانندگی آواز را نزد استاد «غفار ذابح» گذراندم که از شاگردان ارشد استاد «محمدرضا شجریان» بودند. در دوره‌ای  که نزد ایشان می رفتم، خود را در آواز سنتی به حدی رساندم که  ایشان پس از مدتی گفتند که چون تو ردیف میرزاعبدالله را با تار نواخته‌ای و هر دستگاهی که می‌گویم را می‌توانی بنوازی و بخوانی اگر می‌خواهی می‌توانی سر کلاس بیایی ولی شاید چیز خاص دیگری نتوانم به شما آموزش دهم. گفتند که به تحریر مسلط هستی و دستگاه ها را می‌دانی و فقط می‌توانی در صورتی که علاقه داشتی در کلاس حضور پیدا کنی.
 
*در ادامه چه نکاتی باعث شد که به سمت موسیقی پاپ بیایید؟
من هنوز هم به موسیقی سنتی خیلی علاقه‌مند هستم. اما متأسفانه تغییرات روحیات جامعه امروزی و درک عمومی مردم از موسیقی باعث شده تا صبر و تحمل لازم برای موسیقی سنتی را نداشته باشند. حتی خود «همایون شجریان» که میراث‌دار پدر است در کارهایش تغییراتی ایجاد کرده که از موسیقی سنتی اصیل فاصله‌های زیادی دارد. چالش نگه داشتن اصالت و درک کردن مخاطب بی‌حوصله امروز باعث می‌شود تا هنرمندان به گونه‌ای دیگر عمل کنند. من کارهای تلفیقی مثل آهنگ «باران» را داشتم که هنوز به صورت جدی دنبال نکرده‌ام و آثار دیگری دارم که در آنها تغییراتی ایجاد کرده‌ام که کسی مشابه آنها را تا به امروز انجام نداده‌ است. این کارها قرار است در ماه‌های آینده منتشر شود. شما وقتی میخواهید با شنونده ارتباط برقرار کنید لازم است که شرایط آنها  را مد نظر قرار دهید و برای بیان ایده‌های خود در عرصه هنر از ابزار قابل درک مخاطب استفاده کنید به همین دلیل ضمن علاقه شدیدی که به موسیقی سنتی دارم و با آن به آرامش می‌رسم، سعی کردم نوعی از موسیقی پاپ را به مخاطبان ارائه دهم.
 
*برخی از فعالان جوان موسیقی سنتی که پس از مدتی به سمت تولید و انتشار کارهای پاپیولار می‌روند این نکته را عنوان می‌کنند که شهرت و مخاطب بیشتر و پول بیشتر در موسیقی پاپ است. این نکات برای شما هم مدنظر بود؟
شخصاً در حوزه موسیقی به دنبال پول و شهرت نیستم. اینکه کار شنیده شود به نظرم  مهم است اما من شخصاً حاضر نیستم به هر قیمتی مخاطب‌یابی کنم و دیده شوم در ضمن موسیقی کار اصلی من نیست و از آن امرار معاش نمی‌کنم و صرفا کاری است که به آن علاقه‌مند هستم. ممکن است برخی دوستان تنها از راه موسیقی کسب درآمد کنند ولی چون این در مورد من صدق نمی‌کند بابت همین نگاه دیگری دارم. البته می‌دانم وقتی حساسیت‌های اخلاقی دارید که بخواهید آنها را رعایت کنید، دیده‌شدن شما سخت‌تر خواهد بود.
 
*برخی این اعتقاد را دارند که افرادی که از راه موسیقی به دنبال کسب درآمد نیستند شاید به موفقیت چندانی نرسند چون اغلب به دنبال جذب مخاطب نیستند. حتی گاهی هم کارهایی برای دل خودشان انجام می‌دهند. نظر شما چیست ؟
این موضوع بستگی به دیدگاه فرد (هنرمند) دارد. باید دید آن شخص چه هدف و درکی نسبت به کار خودش دارد. من یک کاری دارم به نام «آسمان» یا «رها» که یک سال و نیم است که آماده است اما پخش آن را مناسب نمی‌دانم. اگرچه یکی از کارهای مورد علاقه خودم است اما چون فضای مخاطبان را مناسب آن نمی‌بینم پخش این کار را به زمان دیگری موکول کرده‌ام. هیچکس موسیقی را برای دوستان خودش تولید نمی‌کند ولی هرچقدر کاری که تولید می‌کنید خاص‌تر باشد طبیعتاً جنس مخاطبانی که دارید هم خاص و محدودتر می‌شود. درک انسان‌ها از موفقیت با هم متفاوت است، شاید یک فرد موفقیت را در این نبیند که هر کجا که رفت او را بشناسند و موفقیت از نظر او تولید یک اثر خوب باشد.
 
*شما خودتان موفقیت در موسیقی را در چه نکاتی می‌بینید؟
موفقیت در موسیقی را به ماندگاری آن می‌بینم. ممکن است که شما یک سال یا دو سال کار هیت تولید کنید ولی بعد از آن تمام شوید. این خیلی بد است. موفقیت برای شخص من وقتی اتفاق می افتد که اثری تولید کنم که با گذشت زمان از ساختن آن پشیمان نباشم. همچنین دوست دارم افرادی که نوع نگاه نزدیک تری به من دارند را جذب کنم.
 
*تا چه حد از بازار و سلیقه مخاطب شناخت دارید؟ و فکر می‌کنید چه هنرمندانی رقیب شما در موسیقی باشند؟
من به صورت جدی، دو سال است که به این نتیجه رسیدم که کار منتشر کنم طی این دوسال  مارکت را رصد کرده‌ام. نوع نگاه من به موسیقی پاپ خودمان اینطور است که نسبت به کشورهای دیگر از تولید ضعیف‌تری برخوردار هستیم. به کسی به عنوان رقیب نگاه نمی‌کنم. اگر کسی ارزش افزوده‌ای را ایجاد کند می‌تواند جای خودش را باز کند. من به دلیل متفاوت بودن جنس صدای خودم شاید مخاطبان متفاوت‌تری داشته باشم. کارهای آینده که در دست تولید دارم به گونه‌ای است که کسی تا این زمان آنچنان فعالیتی در آن زمینه‌ها نداشته است.
 
*چرا در تیم تولید آثاری که تا کنون منتشر کرده‌اید به جز دو سه مورد سراغ هنرمندان معروف بازار موسیقی برای همکاری نرفته‌اید؟
من اعتقاد دارم که همکاری با برندها نکته مهمی نیست. کار کردن با برندها سختی‌های خاص خودش را دارد و خیلی هم حرف گوش نمی‌کنند! شاید هم کاری که تحویل دهند با کیفیت مدنظر من یکسان نباشد. ما یک تیم از افرادی که مستعد هستند ایجاد کرده ایم و خروجی آن تیم از نظر سطح کاری در زمینه موسیقی و کلام، واقعاً مطلوب است. من مخالف این هستم که با کسانی کار کنم که حتی خودشان را متعهد به پاسخگویی تلفن خود هم نمی‌دانند.
 
*اینکه می‌گویید حرف گوش نمی‌کنند یعنی دوست دارید در روند تولید، نظر خود را القا کنید؟
القا نیست و همفکری است. کار کردن با اکثر این دوستان یک مقدار سخت است. هر زمان که بخواهند کار را تحویل می‌دهند و به برنامه ریزی شما متعهد نیستند. ولی با «سعید زمانی» عزیز همکاری‌ خوبی داشتم ،که ایشون از تنظیم کننده های بنام کشور و یکی از موزیسین‌های حرفه‌ای هستند ، از کار کردن با ایشان لذت بردم و در حال حاضر هم درگیر کار جدیدی هستیم. اما با برخی دوستان قطع ارتباط کردم و رفتار حرفه‌ای از آنها ندیدم.
 
*از کارهای آینده برای ما بگویید.
اولین کار متفاوتی که در دست انتشار داریم «همه چی خوبه» نام دارد که در سبکی است که اهالی موسیقی با عنوان «Afrobeat» می‌شناسند. چند کار دیگر هم با این سبک داریم. آهنگی با «حمید صفت» عزیز همخوانی کرده‌ام که قسمت پاپ آن کارها را خوانده‌ام. یک موزیک‌ویدیوی جدید هم در دست تدوین داریم که با تنظیم  «سعید زمانی» و آهنگسازی«مسعود سخاوت دوست» تولید شده است. یک موزیک ویدیو برای آهنگ "همه چی خوبه" در مراحل تدوین داریم. به نظرم ویدیو تأثیر زیادی دارد ولی متأسفانه به دلیل اینکه «یوتیوب» در کشور ما فیلتر است، کانال خاصی برای تماشای ویدیو وجود ندارد. اما به هرحال به نظرم ویدیو نقش بسیار مهمی دارد و برنامه‌ریزی ویژه‌ای روی این بخش داریم.
 
*به فکر استیج هستید؟
اگر همه چیز خوب پیش برود شاید در یک یا دو سال آینده امکان حضورم روی صحنه وجود داشته باشد.

*به فکر آلبوم هستید؟
به نظرم آلبوم دیگر جذابیت چندانی ندارد و تقریباً در تمام دنیا منسوخ شده است و اغلب خواننده‌ها تک آهنگ منتشر می‌کنند. حال من هم با تک آهنگ بهتر است.

و صحبت پایانی ؟
 سپاس از فرصتی که ایجاد کردید تا با مخاطبانم ارتباطی از جنس متفاوت داشته باشم.

 
منبع: 
اختصاصی سایت «موسیقی ما»
تاریخ انتشار : یکشنبه 19 مرداد 1399 - 17:08

دیدگاه‌ها

دوشنبه 20 مرداد 1399 - 00:24

عشق ماست اقای قربانزاده عاشق صداشیم تک،وخاصه،یه دونس بی صبرانه منتظر کارای جدیدشیم تمام ویدیو ها اهنگ ها عکساش رو توی تمام کانال هام و گروهایی ک عضوم میزارم

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود احسان قربان‌زاده: موفقیت یعنی از اثر خودتان پشیمان نشوید | موسیقی ما