برنامه یاد بعضی نفرات
 
در چهارمین روز از جشنواره‌ی موسیقی چه می‌گذرد؟
شبِ کلاسیک‌ها
موسیقی ما- سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر شنبه 26 بهمن میزبان 11 اجرای صحنه‌ای در شش سالن مختلف خواهد بود و طی آن ارکستر سمفونیک تهران، لوکا آکینو، کر کمیتاس، گروه آرام جان، گروه نواگردان، دوئت زهی آونر، گروه سرو خراسان، گروه ژیار، گروه تای و دئوتای، وحید اسداللهی و محسن ابراهیم‌زاده به اجرای برنامه می‌پردازند.

ارکستر سمفونیک تهران امشب با رهبری مهمان نصیر حیدریان در تالار وحدت روی صحنه می‌رود. از آن طرف کنسرت لوکا آکینو نوازنده ترومپت ایتالیایی در سانس بعدی اجرا می‌شود.

لوکا آکوینو یکی از نوازندگان بااستعداد ترومپت ایتالیایی است که به دلیل ابتکارات و صدای منحصربه‌فرد ترومپتش معروف است. او که در شهر بنونتو در جنوب ایتالیا متولد شده است، از سن 19 سالگی و عمدتاً به‌صورت خودآموز شروع به نواختن ترومپت کرد. در سال 2007 کمپانی یونیورسال موزیک اولین آلبوم او را با نام بالاتر از ابرها به‌عنوان سرپرست گروه منتشر کرد و یک سال بعد آلبوم لوناریو منتشر شد. این هنرمند ایتالیایی پس از بنیان‌گذاری جشنواره موسیقی ریوربری در ایتالیا، در سال 2012، به کوارتت سازهای کوبه‌ای مانو کچه پیوست و دو آلبوم با آن‌ها ضبط کرد.

در تالار رودکی نیز کنسرت گروه کُر کمیتاس به رهبری آربی بابومیان شنبه 26 بهمن از ساعت 21:30 برگزار می‌شود. گروه کُر کمیتاس یک گروه کر ارمنی است که فعالیت خود را از سال 1358 آغاز کرد. این گروه کر به احترام کمیتاس آهنگساز شهیر ارمنستان نام‌گذاری شده است. اعضای این گروه قرار است در سی و پنجمین جشنواره موسیقی فجر به رهبری آربی بابومیان به روی صحنه بروند. بابومیان در رشته آهنگسازی و رهبری ارکستر تحصیل کرده و اجراهای موفقی را پشت سر گذاشته است.
در سالن نیاوران گروه «آرام جان» با خوانندگی مهدی محمدی به اجرای برنامه می‌پردازد. گروه موسیقی آرام جان، گروه تازه تأسیسی به سرپرستی و آهنگسازی علی صحفی است که ساختار آن را بر اساس آهنگسازی نوین موسیقی ایرانی و نگرش بر ردیف موسیقی ایرانی و شکل گرفته است. آرام جان در عین گروه‌نوازی به شیوه موسیقی کلاسیک ایرانی، از شیوه‌های نوازندگی نوگرایانه نیز بهره می‌برد.

علاوه بر آن کنسرت گروه نواگردان به سرپرستی پویا محمدی و خوانندگی مهدی اصغرپور نیز برگزار می‌شود. گروه موسیقی نواگردان از سال 94 فعالیت خود را آغاز کرد. این گروه در سال‌های 94 و 95 مقام نخست را در جشنواره موسیقی فجر استان زنجان کسب کرده و همچنین در سال 97 کنسرتی را در سالن خانه هنرمندان، با حمایت خانه موسیقی برگزار کرد.

کنسرت دوئت زهی دنیل آونر نوازنده ویولن اتریشی شنبه 26 بهمن از ساعت 21:30 برگزار خواهد شد.

دنیل آونر از یک مادر پیانیست و پدر ویولونیست در وین به دنیا آمد و در یک مدرسه موسیقی عادی کار خود را شروع کرد، سپس در دانشگاه موسیقی وین وارد تحصیلات مقدماتی شد، تا مقطع لیسانس در آنجا ماند و برای تحصیل کارشناسی ارشد به سالزبورگ رفت. در وین استاد اصلی وی ویولونیست کریستین آلتنبرگر بود که بیشتر آنچه امروز از ویولن می‌داند را از او فراگرفت. آونر پس از آموزش نزد آلتنبرگر برای حدود 6 سال تحصیلات خود را در موتسارتیوم دانشگاه سالزبورگ ادامه داد و در آنجا با یک پیانیست به نام رابین گرین آشنا شد که تأثیر فراوانی بر روی او داشت و. این دو مدت کوتاهی بعد اولین کنسرت را با هم در لندن اجرا کردند. وی همچنین به همراه همسرش باربارا یک گروه موسیقی دوئت ویولن تأسیس کرد و در سراسر جهان ازجمله آفریقای جنوبی، بلیز، مکزیک و ... به اجرای برنامه پرداختند. آونر از سال 2009 در تریو موتزارت وین حضور دارد و بیشتر کنسرت‌های آن‌ها در انگلیس، هلند و آلمان برگزار می‌شود.

در سالن سوره نیز که به اجرای گروه‌های نواحی اختصاص دارد، تازه‌ترین کنسرت گروه سرو خراسان به سرپرستی عزیز تنها و خوانندگی محمد قیوم امینی و امین قیومی از ساعت 18:30 روز شنبه 26 بهمن برگزار می‌شود.

گروه سرو خراسان از سال 86 تاکنون موسیقی مقامی خراسان جنوبی را در اقصی نقاط ایران و حتی جهان اجرا کرده‌اند. جشنواره‌ نواهای رضوی، رتبه‌ی دوم جشنواره موسیقی مقامی استان‌های شرق کشور و اجرا در کنسرت اکسپو 2010 چین و استانبول بخشی از فعالیت‌های این گروه خراسانی است.

همچنین گروه موسیقی فولکلور ژیار شنبه 26 بهمن‌ بعد از اجرای گروه سرو خراسان به مدت 45 دقیقه در تهران اجرای زنده خواهد داشت.

11 نفر از علاقه‌مندان و هنرمندان موسیقی مقامی استان در این گروه حضور دارند.  اعضای این گروه را لیلا انبارلو، ارشک زعفرانی، حمید گریوانی، بهنام ایزدی، علی فتحی، نوید نجات، تورج نراقی، جواد ساعدی، فرزاد حاتمی و حسین غلامی تشکیل می‌دهند. هنرمندان گروه ژیار با حضور در جشنواره موسیقی فجر تهران، قطعات الله مزار، سردار عیوض خان، شاهسیارو لاریک را اجرا خواهند کرد.
 
ژیار کلمه اصیل کرمانجی به معنی فرهنگ و تمدن است و هدف اصلی این گروه حفظ فرهنگ و تمدن خطه خراسان و موسیقی مقامی استان و کشور است. سرپرستی این گروه را مجید کلابی بر عهده دارد که از سن 9 سالگی نزد استاد رحیم رضایی نوازندگی دوتار را فرا گرفته است. او در حال حاضر مدرس دوتار در بجنورد و تا به امروز از سنین نونهالان تا بزرگسالان در جشنواره‌های موسیقی مقامی بجنورد خراسان در رشته تک‌نوازی دوتار مقام‌های بسیاری را کسب کرده است و بزرگ‌ترین دستاورد گروه ژیار شرکت در فستیوال موسیقی فولکلور کشور ارمنستان است. موسیقی مقامی خراسان شمالی با توجه به حضور قبایل و طوایف مختلف از فرهنگ موسیقیایی بسیار غنی برخوردار است که می‌توان آن را به سه بخش کرمانجی، ترکی و ترکمنی تقسیم کرد.
در برج آزادی نیز تازه‌ترین کنسرت گروه وحید اسداللهی برگزار می‌شود. اسداللهی هم‌اکنون از هنرمندان صاحب سبک نقاره در ایران و جمهوری آذربایجان است. گروه وحید اسداللهی نیز فعالیت خود را از سال 1394 آغاز کرده و تاکنون اجراهای متعددی را روی صحنه برده است.

در سالن میلاد نمایشگاه نیز کنسرت محسن ابراهیم‌زاده شنبه 26 بهمن در دو سئانس 18:30 و 21:30 برگزار خواهد شد.

ابراهیم‌زاده متولد سال 1366 در تربت حیدریه است. او از سال 1388 فعالیت موسیقی خود را به‌صورت حرفه‌ای آغاز کرد. اولین کنسرت رسمی این خواننده در سال 1394 در شهر کرج برگزار و با استقبال مردم مواجه شد. پس از وقفه‌ای طولانی در سال 1396 او در تهران روی صحنه رفت و دور جدید فعالیت‌هایش را از سر گرفت.
تاریخ انتشار : شنبه 26 بهمن 1398 - 14:46

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود شبِ کلاسیک‌ها | موسیقی ما