برنامه یاد بعضی نفرات
 
مراسم بزرگداشت استاد رجبعلی فلاح در ارسباران؛
یادمانی پس از بیست سال
موسیقی ما- بیستمین سالمرگ و سادمان استاد آواز ایران، رجبعلی امیری فلاح، چهارشنبه ۱۷ دیماه ساعت ۸ شب در فرهنگسرای ارسباران برگزار می‌شود. در این مراسم یادمان ورود برای عموم آزاد است.

میلاد کیایی، رضا مهدوی، فرهود امیرانی، علیرضا میرعلینقی و محمد قنبری در این برنامه ضمن سخنرانی به اجرای سه تار، سنتور، تنبک و آواز خوانی خواهند پرداخت. امیری فلاح در سن ۹۵ سالگی در رادیو ایران و در سال ۱۳۷۳ با سنتور رضا مهدوی آوازی بی‌بدیل خواند و همه را متحیر کرد.

رضا مهدوی درباره مراسم یادمان این مرد به موسیقی ما گفت: «برگزاری این برنامه را فرهنگسرای ارسباران پیش بینی کرده و از من هم دعوت شده با آقای قنبری چند دقیقه‌ای ساز بزنم و نظرات خودم را درباره آواز رجبعلی امیری فلاح ارائه دهم».

این نوازنده و آهنگساز موسیقی ایرانی درباره شخصیت امیری فلاح گفت: «او از جمله افرادی بود که بدون وجود هیچ دلیل خاصی به شهرت عمومی دست پیدا نکرد. هر سال که می‌خواستیم این برنامه را اجرا کنید می‌گفتند جمعیت نمی‌آید و... اما امسال شهرام صارمی و آقای قنبری لطف کردند این برنامه را تدارک دیدند. او در موقعی که برنامه رادیویی موفق را اجرا کرد ۱۰۴ سال سن داشت اما سن شناسنامه ای‌اش ۹۵ سال سن داشت. در‌‌ همان سن و سال هم توانایی آوازی بالایی داشت. شیون فومنی و شمس لنگرودی هم در مورد او شعرهایی سروده‌اند».

این ناشر خصوصی موسیقی درباره فعالیت‌های امیری فلاح توضیح داد: «استاد امیری فلاح توسط استاد حسین ملک (سنتور نواز بزرگ) کشف می‌شود. قبل از انقلاب شرکت او در برنامه‌های مختلفی از جمله «جمعه با شما» با تار استاد فریدون حافظی باعث استقبال فراوان استایدی چون بنان، امیر قاسمی و استادان ردیف موسیقی ایرانی واقع می‌شود. با وجود آنکه در بندر انزلی زندگی می‌کرد اما به تهران می‌آمد و رادیو آموزش آواز می‌داد. او برنامه‌هایی را در فضای گیلکی و سنتی می‌خواند. زمانی که در اوایل انقلاب شاگرد آقای ملک بودم ایشان از رجبعلی فلاح خیلی صحبت می‌کرد. او می‌گفت فلاح تنها مردی است که ۶ دانگ صدا دارد و بعد از قمرالملوک وزیری چنین صدایی در ایران نیامده است. خواننده‌ای بود که هم صدای مردانه داشت و هم صدای زنانه. او اوج می‌خواند و ردیف‌های موسیقی ایرانی را به طور کامل می‌شناخت».

او افزود: «ما در هنرستان موسیقی بودیم. از آقای قنبری دعوت کردیم آواز درس دهند. ایشان نام آقای امیری فلاح را آوردند و از محفلی که در منزل آقای کمالیان داشتند یاد کردند. آقای کمالیان از سه تار سازان و ردیف دانان به نام بود. در آنجا هر هفته محفلی برگزار می‌شدیم. این محفل باعث آشنایی من با آقای امیری فلاحی شد و در ادامه برنامه‌ای در همراهی با ایشان برای رادیو ضبط کردیم که در رادیو ایران و برنامه نوای آشنا پخش شد. دست عجل به او مهلت نداد تا مراسم بزگرداشتی که برایش تدارک دیده بودیم را برگزار کنیم. او در سال ۷۴ از دنیا رفت. شخصیت بزرگی مثل آقای الهی قمشه‌ای، آقای شجریان، صدیق تعریف و خیلی‌های دیگر نزدش می‌آمددن و با او نشست و برخواست داشتند. زنده یاد لطفی پاتوقش خانه او بود، می‌نشست به تار زدن و با او بودن...»

مهدوی در پایان گفت: «پس از مرگ استاد، من اجرایی که با آقای امیری فلاح داشتم را تحت عنوان «به یاد استاد رجبعلی فلاح» منتشر کردم».
منبع: 
موسیقی ما
تاریخ انتشار : سه شنبه 16 دی 1393 - 22:00

دیدگاه‌ها

سه شنبه 5 خرداد 1394 - 10:39

خدا رحمت کند استاد امیری فلاح یدونه بود . دیگه نظیرش نمیاد . دم جناب رضا مهدوی گرم که در هر دوره ای یک گلی کاشت . اگه ایشون صدای امیری فلاح رو در رادیو ایران بعد از انقلاب پخش نمیکرد معلوم نبود اسمی از این استاد که خیلیا شاگردش بودن بمیان میامد . حیف که در جریان این بزرگداشت قرار نگرفتم حتما حرفهای شنیدنی ای بوده . امان از این سیستم اطلاع رسانی در ایران .

افزودن یک دیدگاه جدید

محتوای این فیلد خصوصی است و به صورت عمومی نشان داده نخواهد شد.

Plain text

  • هیچ تگ HTML ی مجاز نیست.
  • آدرس صفحات وب و آدرس‌های پست الکترونیکی بصورت خودکار به پیوند تبدیل می‌شوند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.



دانلود یادمانی پس از بیست سال | موسیقی ما